Fullmakt: Lättare köpa en fastighet i Turkiet

En fullmakt är ett skriftligt dokument som ger tillstånd att agera för en annans räkning. Fullmakten används främst i juridiska frågor när du inte kan delta.

Fullmakten måste vara signerad av notarius publicus kontoret i Turkiet på båda sidor, dels av advokaten samt även den som ska ha fullmakten. Under köpe processen i Turkiet, kan du behöva använda fullmakten i det fall då du inte bor i Turkiet och inte möjlighet att närvara. Summer Home Real Estate råder sina kunder att ge fullmakten till en pålitlig person eller vår mäklarbyrå när klienten inte kan komma för att avsluta inköpsprocessen.

Fördelar med Fullmakt

Om kunden ger oss fullmakt, Summer Home Real Estate, kan vi hantera allt pappersarbete och få lagfart (Tapu) från Tapu kontor i kundens namn och bespara klienten att spendera onödig tid och pengar för att resa till Turkiet. Fullmakten behövs i alla officiella kontor och om du inte har någon pålitlig person i Turkiet, kan vi din mäklare hjälpa dig även i denna fråga.

Viktiga fakta med Fullmakt

Detta dokument bör ges endast i viktiga ärenden, som att köpa en bostad i Turkiet, i behov av att få Tapu/lagfart för din bostad, för vatten och el tecknande. Det behövs inte för andra ärenden.