Ny skidanläggning kommer att öppna i Konya

 

En ny skidanläggning, som för närvarande är under uppförande på Aladağ Mountain i centrala Anatolian provinsen Konya kommer att öppna Turkiets längsta skidspår med  totalt 30-kilometer långt skidspår.


Arbeten pågår i Aladağ, som ligger på en höjd av 2,385 meter 50 kilometer från stadens centrum och fyra kilometer från Derbent. Under vintermånaderna, upplever berget vanligtvis snöfall som når två meter i höjd. Trots att anläggningen ännu inte öppnat,  har skidentusiaster redan åtnjutit skidåkning i mitten av stäppen, där anläggningen ska ligga.

Hamdi Acar, borgmästaren i Derbent, uppger att anläggningen kommer byggas på en 2 miljoner kvadratmeter stort fält, och först kommer två skidspår fastställas på 2,350 och 1.900 meters höjd. 

Det kommer att finnas 15 spår som spänner över ett område på 30 kilometer. Deras längd kommer att vara i olika storlekar mellan 1500 och 2000 meter. Centret kommer att ha funktioner som gör den till en av de fem populäraste skidanläggningar i Turkiet.

Centret kommer att ha en kapacitet på minst 15.000 personer i sina sociala inrättningar. Vi kommer att utvidga det område som steg-för-scen och människor kommer att kunna åka skidor i varje kategori. Det första steget är inställd att öppna på 17 December, "tillade han.

Nybörjare på skidcentret kommer att använda ett spår som kallas "blå spåret." "Det kommer också att finnas en lift mellan stadsdelen centrum och toppen av berget, och ett spår som kallas" röda spåret "kommer att användas främst av professionella.

Centret förväntas också att vara värd för fotbollsklubbar vid campingändamål. Det kommer också att vara ett centrum för naturvandring. Symposier och seminarier kommer också att hållas här liksom paragliding, off-road sport, berg och dalbana och cykelaktiviteter. Det kommer att bli ett centrum för attraktion för lokalbefolkningen i Konya. Folk kommer att stärka moralen här och har möjlighet för frisk luft. Detta centrum kommer att bidra starkt till den social hälsa. Utlänningar som kommer till staden kommer också att ha möjlighet att åka skidor. 

 

ski.jpg (626×326)