Bostäder i Antalya LaraAntalya Lara-distriktet är en av de mest populära semesterorterna i Turkiet. Det är känt för sitt kristallklara hav och fina sand som sägs vara bra för vissa hälsorelaterade problem med lederna i kroppen. Lara betyder sand på det Hettitiska språket. Lara-stranden är den längsta stranden i Turkiet och det är ett utvecklingsområde när det gäller turism. Det finns många nya investeringar i området och det är fortfarande under utveckling.

Lara har en naturlig sandstrand som lämpar sig för både bad och camping. Det finns ett skogsområde nära Lara-stranden där du kan ta med dig ditt tält och campa. Det finns också picknickplatser som inrättats av kommunen. På stranden finns det många bufféer som erbjuder solstolar, parasoller, mat och dryck. Stranden är uppdelad med en del Hotell eller kaféer som erbjuder sina privata stranddelar och hyr ut allt du behöver för en daglig trip. Dessutom finns den offentliga delen av stranden där du kan njuta fritt av Medelhavet. Duden vattenfall möter havet i detta område. Havet vid Lara beach är lugnt och inte kallt och både sanden och havet är mycket rena.

Det är lätt att nå området med kollektivtrafik eller egen bil. Det ligger 15 kilometer från flygplatsen och 12 kilometer från centrum. Det finns många boendefaciliteter runt området som i allmänhet föredras av utländska turister. Lara är också populärt för sina kaféer, barer och restauranger. Du kan koppla av på ett av kaféerna med ditt kaffe och titta på havet eller solnedgången.