Köp fastighet i Alanya | Fastighetsbyrå i AlanyaAlanya erbjuder ett fantastiskt boende på den turkiska rivieran. Alanya har lägenheter och villor till salu för olika budget och smak. Antingen i livliga centrum eller i fridfulla områden med vacker natur, Alanya har mycket att erbjuda. Som vi tidigare nämnde, är investeringsavkastningen, ett härligt boende nära havet och rimliga priser på lägenheter eller villor till salu, bara några av många anledningar till att köpa en fastighet i Alanya.

Alanya ligger vid Medelhavet I Antalya regionen. Staden har ett perfekt läge mellan 2 flygplatser: Antalyas internationella flygplats ligger ungefär 90 minuter bort och Gazipasa flygplats endast 30 minuter bort. Både Antalya och Gazipasa flygplats har inrikes och utrikesflyg och därför är det lätt att ta sig till Alanya.

Alanya som turistmål

Alanya har blivit en av de mest populära turist destinationerna I Turkiet, beläget mellan Medelhavet och Taurusbergen. Alanya erbjuder ett Medelhavsklimat med långa varma somrar och milda vintrar med regn, underbara stränder som den mest kända Kleopatra stranden, vänliga och trevliga människor, det berömda nattlivet med många restauranger, barer och discon. Alanya erbjuder mycket för alla smaker och åldrar. Dim Valley med dess flod är en berömd plats i Alanya och en grön oas med natur som lockar många turister. Området är fullt med restauranger vid flodkanten där folk kan njuta av ljudet från forsarna. Temperaturen är lägre under heta somrar eftersom vattnet som är smältvatten från snöiga berg kyler luften. Det är en svalkande plats under heta sommardagar.

Det är därför Alanya har blivit en av de populäraste platserna i Turkiet för att köpa en fastighet. Många utlänningar köper och äger sina lägenheter eller villor i Turkiet och spenderar långa semestrar där, många har redan flyttat till Alanya för att bo där då de gått i pension.

Levnadskostnader I Alanya

Livet för utlänningar är gott I Alanya. Priserna på bostäder som är till salu i Alanya är låga och prisvärda och så är även levnadskostnaderna. Självklart beror mycket på område och storlek på lägenheten eller villan. Månadskostnader och löpande utgifter i Alanya regionen är låga, vatten och elräkning som kommer varje månad ligger på totalt mellan 100-140 euro. Väljer du att bo i ett komplex så betalar man en månadsavgift för skötsel och faciliteter. Priser är runt 50 euro och det kan vara lägre eller något högre beroende på bostadens storlek.

Bra hyresintäkter för bostäder Alanya

Om du bestämmer dig för att köpa en fastighet i Alanya kan du förvänta dig en bra investeringsavkastning. Värdet på bostäder ökar varje år och under de senaste åren har fastighetsmarknaden haft en tillväxt på 20-25%. Många köper sina bostäder enbart för eget bruk vilket betyder att bostaden mestadels står tom under året. För att få avkastning från sin investering så bestämmer sig många för att hyra ut sin lägenhet eller villa. Detta är en av många anledningar till att köpa en fastighet i Alanya. Hyresintäkterna är ganska höga året runt, då det är stor efterfrågan på bostäder att hyra.

Bostadsområden I Alanya regionen.

I Alanya regionen finns det många olika unika platser med ett brett urval av fastigheter till salu. Många älskar livet i berömda Alanya centrum där de har nära till allt de behöver. Huvudgatan är full av restauranger, butiker, basarer och kaféer och bara några minuters promenad till hamnen med dess båtar och nattliv med disco och barer. Red Tower (Röda Tornet) är en av huvudattraktionerna i hamnen och en annan är den historiska borgen med dess ruiner. Från slottet/borgen har du en fantastisk utsikt över Alanya. Lägenheterna till salu ligger inom gångavstånd från stranden och centrum.

Alanya består av flera olika distrikt/förorter. Det som ligger närmast Alanyas centrum är Cikcilli. Cikcilli är en mysig och lugn plats men ändå nära Alanya centrum, större köpcentrum och stranden. Distriktet är populärt bland utlänningar som mer och mer investerar här och köper lägenheterna i Alanya.

En annan kanske mer berömd del är Oba. Här föredrar många skandinaver att köpa sina bostäder. Oba ligger i lugna och fridfulla omgivningar med de vackra bergen som bakgrund. Samtidigt så har du ett levande centrum och nära till allt. Här har det byggts många större komplex där lägenhetsägarna kan njuta av många lyxiga faciliteter. Därför passar detta område dom som vill leva ett bekvämt och lugnt liv men ändå ha nära till allt. Oba erbjuder bostadskomplex med vackra lägenheter till salu till bra priser.

Tosmur är en annan del av Alanya som ligger bredvid Oba. Här erbjuds du lugn miljö i vackra gröna omgivningar med Dim Valley i närheten. I Tosmur finns bostäder för allas budget och de ligger lite lägre speciellt på grund av att det ligger en bit bort från Alanyas centrum.

Kestel är ett lugnt område i Alanya som erbjuder underbara omgivning, sandstrand och många lägenheter till salu i lyxiga komplex för personer som trivs och vill bo på ett lugnt ställe. Det finns många bostadshus som är under uppbyggnad och Kestel utvecklas hela tiden. Även om Kestel inte var så populär tidigare har detta förändrats drastiskt och Kestel har nu blivit en av de mest populära platserna för att köpa en fastighet i Alanya.

Mahmutlar är en populär ort dels för sin trevliga atmosfär och för att det är billigare att leva här än inne i Alanya centrum. Priserna i butiker och restauranger är lägre här och Mahmutlar är en fördelaktig plats för en god investering genom att köpa en bostad här till bra pris.

På vägen mellan Alanya och Antalya hittar du flera mindre orter där det finns många större hotell och resorter där turismen flödar och stora all inclusive hotell som erbjuder allt.

Konakli ligger närmast Alanya och här finns lägenheter och villor till salu till bra priser som vanligtvis ligger nära stranden. Orten som är populärast här är Avsallar där väldigt många investerar och köper sin bostad. Du erbjuds mycket bra bostadspriser i en kombination av vacker natur och lugnt bekvämt liv. För de som vill ha långgrund finkornig strand, avkoppling och lugn och ro så är Avsllar perfekt. Det mysiga centrumet erbjuder allt, restauranger, barer och butiker.

Alanya regionen erbjuder inte bara komplex med lägenheter och penthouses till salu utan även underbara villor i Tepe och Kargicak.​​​​​​ Bostäderna till salu till rimliga priser ligger på sluttningarna av Taurusbergen och de erbjuder fantastisk utsikt över Medelhavet, bergen och Alanya. Många som köpt en fastighet här har gjort det främst för den underbara naturen och utsiktens skull och för att komma bort från stadens stress.