Byarna i Alanya

När folket i Alanya vill komma undan sommarvärmen besöker de byarna. Att ha picknick på Taurusbergens sluttningar, vandra runt i det vackra landskapet och spenderar oförglömlig tid med sina nära och kära är de bästa sakerna att göra här.

Byarna i Alanya

Fyra vackra byar i Alanya

Byn DEREKÖY-TÜRBELİNAS

Byn Dereköy ligger ca 30-35 km norr om Alanya. Det är en sommarby som kan nås via en väg som sicksackar sig genom Taurusbergens tallar. I tiderna av Karamanoğullar var det känt som Hurşitler distriktet och tillhörde byområde Mahmutseydi. Byn består av bosättningar spridda runt Taurusbergen som omger byn. I mitten av byn finns en källa från Kargi-floden som heter Deregözu och här odlas öring. Byn är mycket känd för sina druvor, päron, melass och torkad fruktmassa och under sommaren ökar befolkningen mycket i detta område.

Byn GEDEVET

Byn där folket i Alanya åker för att andas frisk luft kallad Gedevet och den ligger inom gränsen till Pinarbasi byn. Här finns cirka 1500 hushåll. Här odlas mycket grönsaker och frukt, såsom äpplen, päron, tranbär, nötter, kastanjer, körsbär, druvor och fikon. Den ligger cirka 23 km från Alanya centrum och det är möjligt att se alla nyanser av grönt när man beundrar utsikten.

Byn TÜRKTAŞ

Byn ligger mitt i Taurusbergen och har en spektakulär utsikt över bergen. De mest populära sakerna att göra här är att bara vandra bland de höga träden eller ha en picknick och grilla.

Byn MAHMUTSEYDİ

Denna by med hisnande utsikt ligger ca 40 km från Alanya centrum. Det är en av de största byarna i Alanya och samtidigt den mest populära. En av de kända människorna i Alanya, Hamdullah Emin Paşa, kommer från Mahmutseydi byn. Sommartid besöks platsen av många människor som bor i centrum för att undvika solens värme och njuta av den kalla bergsbrisen.

Förnamn och Efternamn *

Dessa fält är obligatoriska

E-posta oss

Dessa fält är obligatoriska

Telefon *

Dessa fält är obligatoriska

Skype