Ett tillfälle för utländska köpare

Ett tillfälle för utländska köpare
facebook google plus twitter

Med utgångspunkt från veckan innan genomgår den turkiska liran en enorm devalvering mot alla andra valutor, framför allt mot Dollarn och Euron. Förra veckan var det många som märkte av skillnaden mellan valutor, vilket skapade möjligheten att köpa lyxvaror billigare i Turkiet. Många bilder har delats på sociala medier för att visa köerna utanför butiker som Louis Vuitton, Prada och Chanel i Istanbul. Fastighetsbranschen är också med och tar sin andel på grund av detta.

Krisen mellan Erdogan och Trump resulterade i devalveringen av den turkiska liran, vilket ledde till ett lönsamt resultat för fastighetsbranschen i Turkiet. Personer som har utländsk valuta pengar, särskilt dollar, euro eller pund fick en möjlighet att köpa fastigheter, särskilt bostäder till ett lägre pris än föregående vecka. Priserna på boende sjönk snabbt och skapade en rabatt på 15-21%. Därför fick potentiella husköparna en chans här.

Experterna säger att anledningen till denna kris okänt och även vad den gör för den turkiska liran. Slutet på denna devalvering och instabilitet kan inte förutses. Därför är det bästa rådet att ta tillfället i akt och investera i hus och fastigheter i Turkiet innan den kommer till ett slut. Potentiella köpare förväntas att göra en stor vinst eftersom dessa hus i Turkiet har blivit tre gånger billigare än deras motsvarigheter i andra europeiska länder.