Falcon Fest startade

Falcon Fest startade
facebook google plus twitter

Falcon fest är Turkiens första extrema sportfestival. Den andra omgången av Falcon fest startade den 4 augusti 2018 i Samsun. Festivalen kommer att innehålla olika typer av extrema sporter och kommer att hållas i Sahinkaya Canyon i Vezirkopru-distriktet i Samsun. Det är organiserat av Samsun och Samtabs storstadskommun.

Festivalen startade den 4 augusti och fortsätter till den 9 augusti. Den första dagen innehöll extrema aktiviteter som paddling, drakebåt, skärmflygning, slackline, bergsklättring, vandring och mountainbike, medan paramotor och base jump inte kunde genomföras på grund av det blåsiga vädret. 350 idrottsmän från 9 olika länder förväntas delta i festivalen som varar fram till den 9 augusti.

Guvernör Kaymak kommenterade Falcon festivalen genom att säga att " under denna festival kommer det att finnas extrem och hög adrenalinproducerande sport i Sahinkaya Canyon. Naturen i området är lämpligt för dessa typer av sporter. Vår förhoppning är att dessa aktiviteter kommer att göra Vezirkopru och Samsun populärt över hela världen. Att så många turkiska och utländska idrottare deltar gör oss glada. "

Borgmästaren Sahin kommenterade också "vi försöker att ge Samsun ett namn världen över genom sådana här festivaler".