Färjan mellan Alanya - Cypern startar den 2 juni

Färjan mellan turkiska republiken på norra Cypern och Alanya är planerad att starta på söndag (2 juni). Rutten mellan Alanya-Cyperns förväntas gå på fredagar och måndagar och rutten från Cypern-Alanya, på torsdagar och söndagar.

Färjan mellan Alanya - Cypern startar den 2 juni

Färjan mellan turkiska republiken på norra Cypern och Alanya är planerad att starta på söndag (2 juni). Rutten mellan Alanya-Cypern förväntas att gå på fredagar och måndagar och rutten från Cypern-Alanya, på torsdagar och söndagar.

Färjan har en stor roll inom turism och transport mellan Alanya och Cypern. Tidigare brukade de som bodde vid Medelhavet åka till Cypern med färjan från Mersin eller flyga från Antalyas flygplats. Att köra eller ta bussen till Mersin som ligger drygt 35 mil från Alanya, med ett tillägg på ytterligare 2,5 timmar med båtturen till Cypern har gjort att det tidigare har tagit totalt 9 timmar att komma dit. Alternativet har varit att ta sig till Antalya som ligger 133 km bort och som tar ca. 2 timmar, beroende på transportsätt. Sedan vänta en timme på flyget och sedan flygtiden på 30 minuter.

Med färjan från Alanya tar du dig till Cypern på bara tre timmar och tjugo minuter.

Förnamn och Efternamn *

Dessa fält är obligatoriska

E-posta oss

Dessa fält är obligatoriska

Telefon *

Dessa fält är obligatoriska

Skype