FIVB Beach Volleyboll Alanya 2018

FIVB Beach Volleyboll Alanya 2018

FIVB Beach Volleyboll World Tour är en av världens viktigaste beachvolleybollsevenemang. En av de första turneringarna  ägde rum mellan 31 maj och 3 juni i Alanya. Evenemanget organiserades av samarbetet mellan Alanya Municipality, Alanya Telfer och Turkish Volleyball Federation på Alanya Damlatas Beach.

53 lag från 23 länder deltog i organisationen, inklusive Australien, Österrike, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Italien, Kosovo, Nederländerna, Polen, Portugal, Ryssland, Slovenien, Sverige, Egypten, Storbritannien, Lettland, Schweiz, Ukraina och Turkiet.

Den första matcherna i Alanya varade i 4 dagar. Elimineringskonkurrensen spelades den 31 maj och tävlingar startade klockan 9.00. 4 lag från var och en av de två kategorierna gick till fortsättning efter eliminering. Huvudtävlingen startade fredagen den 1 juni 2018. Turkiet deltog med 4 lag i huvudtävlingen och 3 i elimineringstävlingar för män; 4 lag i huvudtävlingen och 1 i eliminering för kvinnor.

Slutligen var FIVB Beach Volleyball World Tour första matcher Alanya Stage färdig med sista tävlingarna den 3 juni 2018. Vinnarna av turnén var Ryssland angående män och Tyskland i kvinnokategorien. För första gången tävlade turkiska lag i finalävlingar för män och kvinnor i World Tour-organisationen.

Slut tävlingarna innebar hårt arbete. För männens kategorier var sista matchen mellan Ryssland och Turkiet, och Ryssland blev vinnare med en poäng 2-1. Andra platsen hölls av Turkiet och tredje plats hålls av Ukraina. För kvinnokategori var sista matchen mellan Tyskland och Turkiet. Tyskland blev vinnaren med  poäng på 2-1. På andraplats var Turkiet och den tredje platsen var Ryssland.

Vice presidenten för Turkiet Volleybollförbundet Alper Aslandas tackade med plaquetter till Alanya Mayor Adem Murat Yucel, FIVB Beach Volleyboll Teknisk delegat Herwin Brillemans och Teleferik Holding Executinve Manager Muhtar Kurt. Dessutom gavs utmärkelser till volleybollspelare och lag som rankades.