FIVB Beach Volleyboll Alanya 2018

FIVB Beach Volleyboll Alanya 2018
facebook google plus twitter

FIVB Beach Volleyboll World Tour är en av världens viktigaste beachvolleybollsevenemang. En av de första turneringarna ägde rum mellan 31 maj och 3 juni i Alanya. Evenemanget arrangerades genom samarbete mellan Alanya kommun, Alanya Telfer och turkiska volleybollsförbundet i Alanya på Damlatas-stranden i Alanya.

53 lag från 23 länder deltog i tävlingen, inklusive Australien, Österrike, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Italien, Kosovo, Nederländerna, Polen, Portugal, Ryssland, Slovenien, Sverige, Egypten, Storbritannien, Lettland, Schweiz, Ukraina och Turkiet.

Den första etappen i Alanya varade i 4 dagar. Elimineringstävlingarna spelades den 31 maj och tävlingarna startade klockan 9.00. 4 lag från var och en av de två kategorierna gick vidare efter eliminering. Huvudtävlingen startade fredagen den 1 juni 2018. Turkiet deltog med 4 lag i huvudtävlingen och 3 i elimineringstävlingar för män; 4 lag i huvudtävlingen och 1 i eliminering för kvinnor.

Slutligen var FIVB Beach Volleyball World Tour första etapp i Alanya färdig med finaltävlingen den 3 juni 2018. Vinnarna av turnén för män blev Ryssland och i kategorin för kvinnor vann Tyskland. För första gången tävlade turkiska lag i finalävlingar för män och kvinnor i världs cupen.

Sluttävlingarna blev tuffa och för männen stog sista matchen mellan Ryssland och Turkiet och Ryssland blev vinnare med poäng 2-1. Andra platsen gick till Turkiet och tredje platsen till Ukraina. För kvinnor stog sista matchen mellan Tyskland och Turkiet och Tyskland blev vinnare med poäng 2-1. Andra platsen gick till Turkiet och tredje platsen till Ryssland.

Vice presidenten för den turkiska volleybollsförbundet Alper Aslandas tackade Alanyas borgmästare Adem Murat Yucel, , FIVB Beach Volleyboll Tekniska delegat, Herwin Brillemans och Teleferik Holding Executinve Manager, Muhtar Kurt. Dessutom delades det ut priser till volleybollspelare och lag som rankades.