KargicakKargicak är en liten resort bara 3 km från Mahmutlar och 15 km öster om Alanya. Kargicak Alanya ligger mellan det fantastiska Medelhavet och de vackra Taurusbergen. Området är mycket grönt och naturskönt och Kargicak är en av de mest populära turistorterna i Alanya. Med ansträngningar från lokalbefolkningen och myndigheterna har naturen bevarats väl i distriktet. Det har en ren miljö och fridfulla stränder. Det finns också fantastiska apelsin och bananplantager och Siedra en gammal antik stad ligger i Kargicak.

Väder i Kargicak

Med läget vid Medelhavskusten är Kargicak varmt och solig på sommaren och varmt och regnigt på vintern. Högsäsongen varar upp till 9 månader och du kan njuta av många soliga dagar på de naturliga sandstränder i Kargicak.

Kargicak kollektivtrafik

Kargicak ​​​​​​ Alanya ligger 140 kilometer från Antalya international flygplats och bara 30 kilometer från Alanya Gazipasa flygplats. Det är drygt 15 kilometer från Alanya centrum där du kan hitta många nöjes och utflyktsaktiviteter och det är 136 kilometer från Antalya centrum. Kollektivtrafiken fungerar mycket bra i och runt distriktet och det är ett billigt och enkelt sätt att ta sig runt i området och till centrum.

Kargicak hälsofaciliteter

Kargicak, Alanya har inte stora medicinska centra i distriktet men det finns sjukhus i grannorterna. I Kargicak finns flera familjehälsocenter och privata polikliniker med olika inriktning. Tjänsterna fungerar bra på dessa kliniker och du kan också lätt hitta apotek .

Kargicak Alanya Befolkning

Enligt data från 2017 hade Kargicak cirka 3000 personer boende i distriktet men under sommarsäsongen fördubblas eller tredubblas befolkningen på grund av distriktets höga popularitet.