Medvetenheten för funktionshindrade personer lärs nu ut i skolorna

Medvetenheten för funktionshindrade personer lärs nu ut i skolorna
facebook google plus twitter

Projektet som kallas "Medvetenhet för funktionshindrade i samhället" utförs av Alanya kommun och Park Life Center och återstartades med början av läsåret 2018-2019. Den första utbildningen ägde rum på grundskolan-Fatma Alaettinoğlu.

MEDVETENHET FÖRKLARAS NU TILL TUSENTALS ELEVER VARJE ÅR

Med det nya skolåret började seminarierna om funktionshinder i Alanya kommun, som syftar till att i en tidig ålder göra människor medvetna om svårigheterna för funktionshindrade. Varje år hålls seminarier till tusentals studenter för att öka medvetenheten. Efter seminarierna kommer böcker om ämnet att delas ut som presenter till studenterna.

ELEVERNA FÅR UTBILDNING OM FUNKTIONSHINDER

I utbildningen som gavs till eleverna i Fatma Alaettinoğlu förklarades ämnen som definitionen av en funktionshindrad person, beteendegrupper enligt funktionshinder och empati. Samtidigt inkluderades problematiken för hörselskadade och grundläggande teckenspråksstudier, bokstäver, siffror och dagliga dialogproblem i träningen.

HJÄLP TÅGET ÄR PÅ VÄG

Hjälp Tåget som fortsätter att vandra runt i stadens centrum stannade idag på Fatma Alaettinoğlu-grundskolan. Eleverna kommer att samla in böcker, pappersartiklar, leksaker, skor, kläder och leverera det till Alanya kommun för att levereras till vänner på landet. Studenterna uppgav att de var glada för att dela med sig av de saker som de samlats in med men "Hjälp tåget" och bad om kampanjen skall få fortsätta