MEDVETENHET FÖR HANDIKAPPADE ÄR NU SOM LÄRS UT I SKOLOR

MEDVETENHET FÖR HANDIKAPPADE ÄR NU SOM LÄRS UT I SKOLOR

Projektet kallas "Medvetenhet för Funktionshindrade i Samhället" som genomförs av Kommunen i Alanya och Park och Life Center har varit igång igen med början 2018-2019 läsår. Den första utbildningen genomfördes i Fatma Alaettinoğlu Grundskolan.

MEDVETENHET ÄR NU ATT FÖRKLARA ATT TUSENTALS ELEVER VARJE ÅR

Med det nya skolåret, Alanya Kommun för att få kunskap om funktionshinder kurser har börjat. Alanya Kommun, som syftar till att ingjuta funktionshindrade medvetenhet i samhället vid en ung ålder, ger ett seminarium för att tusentals elever varje år för att förklara de svårigheter som upplevs av personer med funktionshinder. Efter seminariet, böcker om ämnet skall ges till elever som presenter.

ELEVERNA FÅR HÖRA ATT KÄNNA EMPATI

I den utbildning som ges till studenter av Fatma Alaettinoğlu elever, ämnen, såsom definitionen av funktionshinder, beteende grupper enligt funktionshinder grupper och empati förklarade. På samma gång, en värld av hörselskadade och grundläggande teckenspråk studier, bokstäver, siffror, daglig dialog frågor som ingår i utbildningen.

Esra Yemez, en psykolog som förstärkte hennes motiv med drama spelar och bilder, svarat på barnens frågor.

HJÄLP TÅGET ÄR PÅ VÄG

På samma gång, eleverna ges exempel av lycka av att dela.

Hjälp Tåget, som fortsätter att vandra runt i stadens centrum, och stannade idag på Fatma Alaettinoğlu Grundskolan. Eleverna kommer att samla in böcker, pappersvaror, leksaker, skor, kläder och vad de kan dela på tåget och leverera det till den Kommun Alanya för att levereras till vänner på landet. Studenterna uppgav att de var glada för att dela saker som de samlats in med menyn "Hjälp Tåg" och bad om kampanjen för att fortsätta.