sort-gridsort-list

Oba

Oba är ett populärt och livligt distrikt i Alanya. Det har många lyxiga lägenhetskomplex och villor som erbjuder ett härligt boende tillsammans med en vacker strand och fantastisk historia. Oba var den första bosättningsplatsen efter att Seljuks invaderat Alanya. Därför finns det många historiska ruiner att se. Området ligger ca. 3 kilometer från Alanya stadscentrum och har en befolkningen på cirka 16 500 och mottar otaliga turister varje sommar.

Klimatet i Oba är varmt och semesterperioden är lång. Det ligger vid Medelhavetskusten och att leva här är prisvärt , speciellt för europeiska människor och många skandinaver har valt att semestra och bosätta sig här. Livsmedelspriserna är låga på grund av de veckovisa marknader med färsk frukt och grönt där det säljs direkt från bönderna. Här finns också många affärer, kaféer, restauranger, etc. Oba ligger nära Dim floden och du kan ta en heldag i naturen med picknickområden i en lugn miljö. Portakal (Oba) stranden är en av de mest populära blåflaggade stränderna i Alanya. Den har en naturligt sandstrand och kristallklart vatten.

På grund av sin popularitet har Oba många faciliteter och en mångkulturell miljö. De offentliga tjänsterna fungerar bra i Oba och det finns många nya investeringar och renoveringsarbeten av många utländska investerare som föredrar Oba.