Fethiye

Fethiye

FethiyeFethiye är en stad i Egeiska regionen i Turkiet som är ett välkänt turistcentrum. Fethiye har medelhavsklimat med varma torra somrar och kalla regniga vintrar.

Fethiye har underbar natur med tall och cederskogar, majestätiska berg, rena sandstränder, öar och vikar och denna fantastiska kustlinje skapar en utmärkt grund för båtturism. Detta område är också känt för underbara hav och undervattensbottnar och en de mest besökta och vackraste stränderna i Turkiet är naturreservatet Blue Lagoon (Oludeniz) som bara ligger bara 15 km bort. Denna 3 km långa naturliga strand har kristallklart vatten och fantastisk grönska.

Det finns många historiska platser i Fethiye som är intressanta för besökare, såsom de romerska amphiteatern som ligger i hamnen, ruinerna av fästningen från riddarna av Rhodos, Lycians gravar och Fethiye Tower.

Det finns många platser i närheten av Fethiye som är värda att besöka. Saklikent ravinen är den näst största ravinen i Europa och ravinen har skulpterat väggar som svävar högt upp mot himlen. Många turister vandrar i denna klyfta som har gångvägar av trä högt över floden längs en del av leden.

Kayakoy är en museumsby bara 8 km söder om Fethiye och består av hundratals hus och kyrkor i grekisk stil. Pinara är en gammal stad med rester av flera tempel, klippgravar och en teater. Letoon var ett viktigt religiöst centrum I Lycian och numera är detta område med sina tre tempel skyddat av Unesco. Xanthos är också listad hos Unesco och besökare kan se en hel del monument, mosaiker, teatrarna Agora och Akropolis. Fjärilsdalen är ett hem för olika fjärilsarter med brett utbud av färger och storlekar och de kan observeras i dalen mellan juni och september.

 • Lyxlägenheter nära stranden i Kestel / Alanya

  Lyxlägenheter nära stranden i Kestel / Alanya - € 65.000


  LägeAlanya
  Rum1+1,2+1 dp
  Storlekar63²,110²

 • Fethiye är en fantastisk plats inte bara för semester utan också en plats där många köper en bostad för att semestra i eller för att bo permanent.

  Förnamn och efternamn *

  Dessa fält är obligatoriska

  E-posta oss

  Dessa fält är obligatoriska

  Telefon *

  Dessa fält är obligatoriska

  Skype