Kemer

Kemer

KemerKemer är en badort vid turkiska Medelhavskusten, bara 40 km från Antalya. Kemer var fram till för några år sedan en liten och lugn fiskeby men har sedan 1980-talet genomgått stora förändringar och denna stad har blivit ett av Turkiets viktigaste turismcentra.

Ordet "Kemer" betyder ett bälte eller en vägg på turkiska och staden Kemer fick sitt namn från en 23 kilometer lång stenmur som byggdes för att skydda staden från översvämningar från berget. Före 1916 var området känt som Eski Koi (Old Village).

Kemer är karakteristiskt för sin naturliga skönhet med underbart turkosblått hav, tallskogar och Taurusbergen som kombineras i harmoni. Stranden från Beldibi till Tekirova består av vackra orörda stränder, mestadels med stenar. Marinan i Kemer är har många övervintrande seglare från USA eller Europa.

Området Kemer erbjuder fantastiska turistattraktioner som Goynuk Canyon, de gamla städerna Olympos och Phaselis, Chimaera som är den naturligt brinnande berget i den grekiska mytologin, Ulupinar med sitt fjällvatten, Three Islands som är populär bland dykare och Eco Park med rikt växt- och djurliv. Den här parken är den enda ekologiska parken i världen som tillsammans innehåller växt- och djurarter.

Kemer är en liten charmig semesterstad med fantastisk natur och du kommer aldrig ångra att du besökte den.

 • Lyxlägenheter nära stranden i Kestel / Alanya

  Lyxlägenheter nära stranden i Kestel / Alanya - € 65.000


  LägeAlanya
  Rum1+1,2+1 dp
  Storlekar63²,110²

 • Förnamn och efternamn *

  Dessa fält är obligatoriska

  E-posta oss

  Dessa fält är obligatoriska

  Telefon *

  Dessa fält är obligatoriska

  Skype