TepeTepe är ett modernt och elegant område i Alanya som ligger granne med Bektas vid Taurusbergen, 5 kilometer från Alanya centrum med fantastisk utsikt över Alanya. Här finns lyxiga komplex av lägenheter och villor. Fastighetspriserna i Tepe grannskapet ligger något högre i förhållande till andra distrikt i Alanya.

Tepe är inte trångt men stilfullt och här finns högkvalitativa restauranger och nöjesfaciliteter, eleganta hotell och femstjärniga tjänster. Det finns några privata skolor, apotek, offentliga skolor, moskéer, affärer, kaféer, barer och restauranger som erbjuder en högkvalitativ service.

Klimatet i Tepe-området är varmt och semesterperioden är lång, upp till nio månader men det är inte lika hett som inne i Alanya på grund av brisen från Taurusbergen. På vintern är det varmt men regnigt och blåsigt. Det finns många affärer och marknader där du enkelt kan hitta billig färsk frukt och grönsaker.

Bostäderna i Tepe-området håller mycket hög standard och på grund populariteten finns det många nya investeringar i och runt området. De flesta av dessa investeringarna kommer från utländska medborgare som ser potentialen i området. Därför är det ett klokt område att investera i genom att köpa en fastighet. Det är också ett bra val för din semester.