sort-gridsort-list

Tosmur

Tosmur är ett fridfullt och fint distrikt i Alanya. Det ligger ca. 4 kilometer från Alanya centrum vid Medelhavet. Det har ett mycket bekvämt läge som är lätt att nå med kollektivtrafik och med bil.

Bostadsområdena ligger mycket nära strandlinjen i distriktet. Du kan vakna upp till den fantastiska utsikten över Medelhavet från din balkong. Havet är kristallklart och den naturliga sandstranden är ren i området. Klimatet är typiskt för Medelhavsområdet med varma och torra somrar och milda regniga vintrar. Den soliga säsongen varar upp till 9 månader, så vintern är kort. .

Tosmurs natur är fantastisk med kullar täckta med tallar, fruktträdgårdar och plantager med bananer, apelsiner, citroner, plommon, fikon etc. Dim floden och Dim-dalen som ligger distriktet är fantastiskt vackert och det finns picknickområden runt floden där du kan njuta av lugna och avkopplande dagar. Dessa egenskaper ger Tosmur uppmärksamhet av många turister varje år. Livet är också enkelt i Tosmur och det finns gott om färsk frukt och grönsaker som du kan hitta på den veckovisa marknaden till ett riktigt billigt pris. Här finns också allt du behöver för vardagen som till exempel affärer, restauranger, apotek och olika aktiviteter.

Många turister föredrar området på grund av dess rena, mysiga och lugna miljö. Här kan du slappna av och njuta av stränderna, naturen och stillheten i Tosmur med dina vänner eller familj.