Trans Anatolian Natural Gas Pipeline Project TANAP

Trans Anatolian Natural Gas Pipeline Project TANAP

Efter att Aliyev gratulerat Erdogan till valet betonade han att det fredliga förhållandet mellan de två länder hade förstärks genom att Azerbaijan var det första landet som officiellt besöktes av Erdogan, efter att han hade ha svurit eden. Relationen mellan Turkiet och Azerbaijan har pågått med en ökad kulturell, social och finansiell allians i åratal. Båda ledarna betonade att förhållandet mellan de två länderna är grundläggande och viktigt för både området och för Azerbaijans förhållande till Europa.

Erdogan kommenterade att, förutom ökningen av handeln mellan de två länderna är TANAP-projektet viktigt mellan länderna. Han påpekade det faktum att länken mellan Azerbaijan och Europa kommer att upprättas genom detta projekt.

TANAP-projektet är en naturgasledning mellan Azerbaijan och europeiska länder. Det kommer att starta från Ardahan, gränsen mellan Turkiet och Georgien och fortsätta upp till dess anslutning till TAP naturgasledning vid Ipsala, Edirne, gränsen mellan Grekland och Turkiet. Projektet innehåller en 1850 kilometer huvudledning, varav 19 kommer att gå under Marmarahavet.

Projektet syftar till att transportera naturgas som produceras på de olika naturgasfälten i Kaspiska havet först till Turkiet och sedan till europeiska länder. I samband med SCP och TAP pipelines kommer TANAP att inrätta den sydliga gaskorridoren.

President i Azerbaijan, Aliyev, uppgav att Turkiet och Azerbajdzjan återupprättar Eurasiens energikarta. "Våra gemensamma ansträngningar är mycket viktiga inte bara för våra länder utan också för hela regionen och Eurasien. Samfundet mellan Turkiet och Azerbaijan bidrar till stabiliteten i regionen ", tillade han.

Förnamn och Efternamn *

Please enter your name.

E-posta oss

Please enter your mail.

Telefon *

Please enter your phone.

Skype