Uppehållstillstånd - Turkiet

Uppehållstillstånd - Turkiet

Uppehållstillstånd - TurkietUtländska medborgare som vill komma till Turkiet måste ha visum för turister (30,60 eller 90 dagar) eller viseringsbefrielse.Turistvisumet kallas också e-Visa och är tillgängligt online och gäller i 180 dagar. Du kan då vara i Turkiet i högst 90 dagar. Visumbefrielsen (ikamet) gäller för dem som vill stanna under en längre period (vanligtvis 1 år) och för detta måste en ansökan göras i Turkiet.

Först och främst behöver du fylla i onlineapplikation med passfoto. För att få uppehållstillstånd (Ikamet) i Turkiet behöver du följande dokument:

- Ansökan om uppehållstillstånd (online ansökan)
- Originalet och en kopia av giltigt pass eller resedokument (bildsida och sida med sista inmatningen)
- Fyra passfoton
- Redovisning av ekonomiska resurser (500 $ per månad eller motsvarande i annan valuta) och bevis från den turkiska banken med ett konto i ditt namn
- Giltig sjukförsäkring i Turkiet
- Officiellt dokument med din adress (antingen en kopia av undertecknat och notariestämplat hyresavtal eller bevis på att du äger en fastighet i Turkiet där du bor)

Första ansökan

 • Lyxlägenheter nära stranden i Kestel / Alanya

  Lyxlägenheter nära stranden i Kestel / Alanya - € 65.000


  LägeAlanya
  Rum1+1,2+1 dp
  Storlekar63²,110²

 • Om du ansöker om uppehållstillstånd-Ikamet för första gången måste du göra en onlinebokning innan du går till kontoret. Onlinebokningen måste göras innan ditt turistvisum upphör. Då måste du fylla i e-ikamet - onlineapplikation på den officiella hemsidan (www.goc.gov.tr) och ha klart alla dokument som nämns tidigare.
  Om du ansöker för första gången väljer du "första ansökan". Efter att du fyllt i e-ikamet ser du bekräftelsessidan med alla detaljer och hur mycket pengar du ska betala på skattekontoret. Skriv ut denna sida om möjligt, då de på skatteverket kan begära det.
  Efter att ha betalat skatten för uppehållstillstånd och har förberett alla handlingar måste du besöka det lokala kontoret och ansöka personligen vid tidpunkten för ditt möte.

  Förlängning av uppehållstillstånd

  Om du är innehavare av giltigt uppehållstillstånd måste du följa de flesta av de åtgärder som nämns tidigare. Istället för att göra en onlinebokning är allt du behöver göra att skicka in onlineapplikationen och skicka alla dokument via post eller kurir.

  Förnamn och efternamn *

  Dessa fält är obligatoriska

  E-posta oss

  Dessa fält är obligatoriska

  Telefon *

  Dessa fält är obligatoriska

  Skype